A hűvösebb időkhöz közeledve szerintem mindenkinek jól fog esni egy kis forró zöldségleves, némi keleti fűszerezéssel. Eme leves után biztosasan elkerül minket a meghűlés.
Mi kell hozzá?
Mi fagyasztott zöldségből csináltuk, de lehet sima zöldségekkel is, tehát:
- egy fél csomag fagyasztott zöldség
- csipet só, bors
- 1 db zöldségkocka
- 4 dl víz
- üvegtészta
Make it!
- Pároljuk meg a zöldséget, sózzuk, borsozzuk.
- Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az egy leveskockát, majd hagyjuk összeölelkezni az ízeket 5 percig.
- Tegyük bele a tésztát és hagyjuk főzni míg meg nem puhul a tészta és finom ízes nem lesz.
Fontos részlet!
Főzés közben kóstolgassuk, hogy elég ízes-e. Nyugodtan lehet hozzá önteni vizet vagy más zöldségekkel fűszerezni – répa, zöldborsó, karalábé, petrezselyem, ki milyen zöldségeket ismer… csak a Creativitás szabhat határt.