Mert mi imádjuk a pizzás dolgokat!
Mivel szeretjük a gyorsan elkészült ízletes ételeket, így olyan hozzávalókat válogattunk, amik illenek a képbe. 8-10 csigát lehet elkészíteni ebből a receptből.
A liszthez:
- 200 g Szafi Free expressz lisztkeverék. (de jó sima liszt is, csak azt még keleszteni kell)
- 3 g himalája só
- 20 g frissen facsart citromlé
- 220 g víz
- +3 g liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
A töltelékhez:
- 20 g paradicsompüré vagy pizzaszósz a tészta kenéséhez
- pizza fűszerkeverék a szóráshoz, de lehet egy kis oregánó és bazsalikom keveréke is
- egy csipetnyi só
Pluszba jöhet még rá: sajt és konzerv kukorica
A készítése:
- Keverjük össze a „liszthez” rovatban való összetevőket, gyúrjuk is, majd igencsak hagyjuk 10 percig pihenni, csak hogy a sütés végéhez érve ne fáradjon el teljesen és ne essen össze.
- Közben a töltelék hozzávalókat hevítsük fel, hogy összeérjenek az ízek. Elég 2-3 percet főzni a lábasban közepes lángon. Vigyázz, le ne égjen!
- Reszeljük le a sajtot és a kukoricát csepegtessük le!
- Ezután nyújtsuk ki egyénileg szabott méretűre és vastagságra. Határ a csillagos ég.
- Kenjük meg szósszal a tésztát, szórjuk rá a sajtot és a kukoricát. Plusz bármi mást. Be Creative!
- Tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk karikára .
- Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb 30 percig. A lényeg, hogy ne égjen le.
- Egy kis plusz: sütés közben vízzel be lehet kenni, hogy puha legyen a tészta.