Finom zöldségleves keleti beütéssel

A hűvösebb időkhöz közeledve szerintem mindenkinek jól fog esni egy kis forró zöldségleves, némi keleti fűszerezéssel. Eme leves után biztosasan elkerül minket a meghűlés.

Mi kell hozzá?

Mi fagyasztott zöldségből csináltuk, de lehet sima zöldségekkel is, tehát:

  • egy fél csomag fagyasztott zöldség
  • csipet só, bors
  • 1 db zöldségkocka
  • 4 dl víz
  • üvegtészta

Make it!

  1. Pároljuk meg a zöldséget, sózzuk, borsozzuk.
  2. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az egy leveskockát, majd hagyjuk összeölelkezni az ízeket 5 percig.
  3. Tegyük bele a tésztát és hagyjuk főzni míg meg nem puhul a tészta és finom ízes nem lesz.

Fontos részlet!

Főzés közben kóstolgassuk, hogy elég ízes-e. Nyugodtan lehet hozzá önteni vizet vagy más zöldségekkel fűszerezni – répa, zöldborsó, karalábé, petrezselyem, ki milyen zöldségeket ismer… csak a Creativitás szabhat határt.