Aranygaluska

…mert nálunk minden arany, ami fénylik.

Hozzávalók:

A tésztához:
– 250 g rizsliszt
– 50 g mandulaliszt
– 1 csipet só
– 2 kis csomag instant élesztő
– 200 ml tej
– 1 evőkanál cukor
– 1 evőkanál útifűmaghéj
– 1 db tojás
– 30 g olvasztott vaj

A szóráshoz:
– 31 dkg dió
– 15 dkg cukor
-10 dkg vaj

Az öntethez:
– Pudingpor vagy egyénileg meghatározott szósz.

Elkészítés:

1. A tej felét, azaz 100 ml-t és az utifűmaghéjat egy tálba öntjük, összekeverjük és hagyjuk állni. A tésztához való többi összetevőket egy tálba öntjük, 2-3 percig gyúrjuk össze az összetevőket.

2. A masszánkhoz adjuk hozzá az utifűmaghéjas tejet és gyúrjuk össze a tésztát 5-6 percig.

3. Kenjük be vékonyan olajjal, majd fóliázzuk le a tálat és hagyjuk pihenni 40 percig szobahőmérsékletű helyen.

4. olajos alapon nyújtsuk ki a tésztánkat ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a tésztát.

5. A szórást készítsük el. A vajat olvasszuk meg, a diót és a cukrot keverjük össze. A kiszaggatott tésztát mártsuk bele a vajba, majd a diós cukorral és tegyük a sütőtálba. Ha ez kész, mehet is be a sütőbe alufóliával letakarva 190 fokon, alul-felül sütéssel 30 percig.

6. amíg sül a tésztánk, készítsük el az öntetünket. Mi vanília pudingot szoktunk hozzá készíteni, ami a csomagolásán megtekinthető. 🙂