Egy kis desszert! Szeretett piténk! Jön az almaszezon, így almásat készítünk. Ez hosszabb művelet hétvégékre ajánlva.
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- citromlé
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- őrölt fahéj
- ízlés szerint cukor
- 10 dkg savanykás lekvár
- A tészta kenéséhez: 1 db tojás
A csoda elkészítése:
- A tészta hozzávalóit keverjük-kavarjuk és annyi citromlevet tegyünk, hogy nyújthatóvá váljon a masszánk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
- Az almát lereszeljük, ízesítjük cukorral és fahéjjal. Hagyjuk állni az ízek összeérése érdekében, míg pihen a tésztánk. Majd nyomkodjuk ki a levét.
- Osszuk a tésztát ketté, mint matek órán. Az egyiket nyújtsuk ki és rakjuk bele kizsírozott tepsibe -> rakjuk bele az almát.
- A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd csíkokra vágjuk fel. Ez mehet az almás tetejére rácsokban. A rácsokat megtölthetjük saját Creativitásunk szerint lekvárral is. Majd tojással a tésztát kenjük le.
- 200 fokon aranybarnára süssük.