Almás pite

Egy kis desszert! Szeretett piténk! Jön az almaszezon, így almásat készítünk. Ez hosszabb művelet hétvégékre ajánlva. 

A tésztához: 

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé

A töltelékhez: 

  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • A tészta kenéséhez: 1 db tojás

A csoda elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit keverjük-kavarjuk és annyi citromlevet tegyünk, hogy nyújthatóvá váljon a masszánk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Az almát lereszeljük, ízesítjük cukorral és fahéjjal. Hagyjuk állni az ízek összeérése érdekében, míg pihen a tésztánk. Majd nyomkodjuk ki a levét.
  3. Osszuk a tésztát ketté, mint matek órán. Az egyiket nyújtsuk ki és rakjuk bele kizsírozott tepsibe -> rakjuk bele az almát.
  4. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd csíkokra vágjuk fel. Ez mehet az almás tetejére rácsokban. A rácsokat megtölthetjük saját Creativitásunk szerint lekvárral is. Majd tojással a tésztát kenjük le.
  5. 200 fokon aranybarnára süssük.
almás pite