A magyar kenyér projekt

Elgondolkodtató kérdéssel indított egy júliusi hétfő reggel a belvárosi Salon étterem konyhájában Wolf András, Magyarország egyik legismertebb séfje, aki igazi kovász-szakértővé képezte magát az elmúlt években:

Mi a drága? Megvenni egy kiló kenyeret ezer forintért, és öt napig enni, vagy megvenni egy kilót 300-ért és másnap kidobni a háromnegyedét?

A Portfolio első Longform tartalmában a magyar kenyér helyzetét járták körül a Portfolio újságírói. Az utazás a búzaföldeken kezdődik, a malomban folytatódik, majd a pékségeken és a boltok polcain át egészen a kosarunkig tart. Ennek az anyagnak az elkészítésében vettem részt fotósként, ami egy igazán jó kis projekt lett.

A projekt során jómagam is végigjártam a kenyér elkészítésének az útját, és olyan dolgokat tudtam meg, amiket igazából nem is gondoltam eddig. Pedig a kenyér az étkezéseink legalapvetőbb eszköze, így megérdemli, hogy tudjuk mitől jó vagy épp sem a magyar kenyér.

A Portfolio.hu Longform cikkét a következő képre kattintva is elérhetitek.