XXII. Szervátültetettek Világjátéka Newcastle-ben

A Creative Rebels csapata, és jómagam is már régóta támogatjuk kreatív anyagaink elkészítésével a Magyar Szervátültetettek Szövetségét, és annak tagjait sportolóit.

Így tettünk 2019 nyarán is és elkísértük a magyar szervátültetett válogatott tagjait a Nagy-Britanniában tartandó XXII. Szervátültetettek Világjátékára.

A versenyen mi gondoskodtunk arról, hogy a magyar csapat versenyeit megörökítsük, mind fotó, mind videó területeken. Sőt emellett még élő adásokkal is beszámoltunk – a Magyar Szervátültetettek Szövetségének facebook oldalán – a hazai családtagoknak és szurkolóknak a verseny állásáról.

A szervátültetettek 54 sportolóval – 51 felnőtt, 3 junior – utazott a világversenyre.

A 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett sportoló 11 sportágban indul a Játékokon, korosztályos bontásban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, kerékpár, petanque, röplabda, tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás).

A 60 résztvevő ország fergeteges hangulatban vonult végig a város sétáló utcáján keresztül a Sport Centerig. A megnyitó ünnepség meglepetése az volt, hogy Berente Judit – a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke – a hazai és nemzetközi munkájának elismeréseként megkapta a WTGF (World Transplant Games Federation) Hall of Fame díját, ezzel bekerült a Hírességek Csarnokába. A díjat dr. Maurice Slapak, korábbi WTG elnöktől, és Chris Thomas, jelenlegi WTG elnöktől vehette át. Az ünnepségen tiszteletét tette Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke is.

További videók elérhetőek a szövetség youtube csatornáján, és weboldalán a trapilap.hu-n is!

Forrás: trapilap.hu