Így készült a “Vesebeteg” című fotósorozat

Szekeres Máté fotóriporterünk, alapítónk 2017-ben elnyerte az André Kertész Nagydíjat a 35. Magyar Sajtófotó pályázaton, ahol 234 pályázótól 2284 pályázat érkezett. Az egyedi és a sorozat kategóriákba beérkezett képek száma pedig összesen 6259 darab volt.

Máté “A tudás almája” című első TEDxMETU színpadán is elmesélhette Abigélék történetét, és azt, hogyan is készült el a nagydíjas fotósorozata.

A fotósorozat története Abigélről szól, aki két gyermekét vesztette el koraszülötten. Később sajnálatos módon kialakult vesebetegsége, és örökbefogadás mellett döntöttek férjével. Két gyermeket fogadtak örökbe, akiket azóta nevelnek. 2016 májusában édesanyjától megkapta új veséjét, ezzel egy teljesen új élet reményét is.


A fotósorozatban bemutatja, hogy Abigél és családja hogyan is küzd meg a szervátültetéssel és hogyan vészelik át együtt ezeket a nehéz és megpróbáltató időszakot.

Szekeres Máté “Vesebeteg” c. sorozatának egyik képe. Vizit a Szegedi Sebészeti Klinika, vese-transzplantációs osztály kórtermében.

A fotósorozat további képei megtekinthetőek a creativerebels.hu oldalon illetve az Origo.hu-n is!