Sziget fesztivál – Egy hét munka

A Sziget Fesztiválról kinek mi juthat eszébe; buli, koncertek, piálás, kikapcsolódás vagy esetleg a szabadság? Nekem nem ezt jelentette, én a munkalehetőséget láttam benne, a jó fizetést és a határaim próbálgatását.

Először is, munkát találni a Szigetre igazán egyszerű volt, egyetlen helyre küldtem önéletrajzot, és oda egyből fel is vettek. Éjszakai műszakot kaptam, 12 órásat egy kisebb fánksütőben.

Az első néhány éjszakát nagyon élveztem, pörögni kellett, és olyan munkafolyamatokat elvégeznem, amiket még nem csináltam előtte, egyszóval érdekes és izgalmas is volt egyszerre. A negyedik éjszakától kezdve viszont egyre inkább szenvedtem, egyre nehezebbé vált az egész. Az egymás követő éjszakázások teljesen kimerítettek, napközben 5-6 órát tudtam csak pihenni a készülődés és az odajutás miatt. Kezdett egyre fárasztóbb lenni a rengeteg ember, a tűzijáték, aminek minden nap ugyanaz volt a koncepciója és a hangzavar, ami a színpadokról jött. (Ilyenkor azt kérdeznéd tőlem, hogy minek mentél el, ha zavar a hangos zene? Nem azért mondom el ezeket, mert nem szeretem a fesztiválokat vagy a zenét, hanem rá voltunk kényszerítve arra, hogy olyan előadókat hallgassunk, akikkel nem tudunk azonosulni, mivel a sátrunk helyhez volt kötve.)

Szóval ahogy teltek az éjszakák, úgy kezdtem kiábrándultabb és fáradtabb lenni és egyre kevésbé tolerálni az eseményeket. Az utolsó éjszaka volt a legnehezebb, mert megérkezett hajnalra a várva várt vihar az esővel, viszont a sátrunk folyamatosan beázott és az emberek meg kisebb szünetekkel, de állandóan jöttek vásárolni. Szerencsére az utolsó óra és is eljött, egyre inkább éreztem a puha ágyam és az alvás utáni vágyat, befejeztem a takarítást, megkaptam a fizetésem és már ott se voltam.

Másfél hónappal a Sziget után

Így visszatekintve nagyon örülök, hogy vállaltam ezt a munkát, rengeteg emberrel ismerkedtem meg, nagyon finom ételeket ehettem és összességében elég jól is szórakoztam. Külön élmény volt a cserekereskedelem az árusok között, emiatt egyik nap sem voltam éhes, sőt még Szigetes tornazsákot is tudtam szerezni.

Ha bárki gondolkozik azon, hogy kipróbálja a fesztiváli munkákat, akkor csak ajánlani tudom neki, mert bár a koncertekről lehet, hogy lemaradsz, de legalább ízelítőt kapsz belőle és egy teljesen más világba tekinthetsz bele.

A Sziget látképe a magasból.  Forrás: thegroovecartel.com
Forrás: thegroovecartel.com

Borítókép: promenad.hu